SREDNJOŠKOLSKA LJUBAV

Nakon mnogo godina od završetka osnovne škole Dragan je listao društvenu mrežu na kojoj su mu bili prijatelji iz osnovne škole, jedna drugasrica iz detinjstva mu je privukla pažnju bila je to Bilja. Koliko se samo promenila. Da li ima porodicu? Gde živi? Da li ga je zaboravila? Bila su samo neka od pitanja koja je Dagan sebi postavljao. Odlučio je da joj pošalje poruku. Ubrzo mu je odgovorila. Iznenadila se da joj je on pisao. Pregledala je njegov profil. Bio je razverden , znala je da to nije dobro. I ona je bila razvedena. Već dugo je živela u Nemačkoj nije nikoga ni viđala od startog društva. Bila je iznenadjea kada je videla Dragana na slikama. Kako je izgledao ozbiljno i markantno. Pravi muškarac je postao. Nije mogla da mu odoli odmah mu je odgovoriola. Dugo su se dopisivali da bi saznali sve jedno o drugom .Osetila je kako joj je sve lepše dok komunicira sa njim. Dopisivali su se sve do njenog dolaska u Beč. Oboje su čekali taj susret. Dugo su ga planirali da usklade svoje obaveze.

Kada je stigao u Beč, Dragan je čekao Bilju na stanici. Kada ju je ugledao, srce mu je zaigralo. Bila je još lepša nego na slikama. Imala je dugu crnu kosu, plave oči i vitko telo. Nosila je belu haljinu i sandale. Dragan joj je prišao i zagrlio ju je čvrsto. Bilja mu je uzvratila zagrljaj i poljubila ga u obraz. Osetila je njegov miris i toplinu. Bio je visok, crnokos i mišićav. Nosio je plavu majicu i farmerke. Bilja mu se osmehnula i rekla:

• “ Zdravo, Dragane. Konačno te vidim.“

• “ Zdravo, Biljo. I ja tebe. Jako si lepa.“

• “Hvala ti. I ti izgledaš bolje nego na slikama“

• “Hvala ti. Hajde da idemo do apartmana.“

• “ Dobro.“

Dragan je uzeo njene kofere i odveo ju je do taksija. Uputili su se ka apartmanu koji je bio blizu centra grada. Kada su stigli, Dragan joj je pokazao sobu u kojoj će spavati Biljana. Bila je prostrana i svetla, sa bračnim krevetom, ormarom, televizorom i balkonom sa pogledom na centar grada. Biljana je bila oduševljena.

• “Ovo je predivno. Hvala ti što si me doveo ovde.“

• “Nema na čemu. Ovo je naše putovanje.“

• “Da, naše.“

Zagrlili su se i poljubili nežno. Osetili su leptiriće u stomaku i strast na usnama. Oboje su ovo čekali dugo. Toliko su se dopisivali i maštali o ovom trenutku. Sada su tu zajedno. Oboje su bili srećni i ushićeni.

• “Želiš li da odemo na piće? -“ upitao ju je Dragan.

• “Da, naravno “- odgovorila mu je.

Presvukli su se i izašli napolje. Sunce ih je grejalo, a vetar im milovao kožu. Polse kratke šetnje i razgledanja grada oboje su bili spremni da popiju po nešto. Oboje su naručili žestinu. Nisu mogli da sakriju poglede i osmeh. Pili su i ćaskali do duboko u noć.
Stigli su do vrata apartmana stigli su samo da se izuju. Vatra je tinjala jos od autobusa dok je Bilja dolazila. Odmah su ušli u kupatilo. Brzo je svukao Biljinu haljinu i pod tušem su bili za čas. Dragan se prepustio Biljinim rukama. Zamagljena stklan kabine su govorila sve. Oboje su se utapali uz zvuke puštenog tuša. Dragan je lagano podigao i odneo u spavaću sobu gde su nastavili da uđivaju u čarima jedno drugog. Drhtali su i stenjali oboje od zadovoljstva. Celu noć nisu spavali. Igra je trajala do jutra. Nisu ni spavali samo su poručili doručak i uživali jedno u drugom. Odlučili su da produže boravak u Beču.

Smejali su se, šetali, ljubili i bili kao srednjoškolski par. Znala je da će jednom doći ovo vreme. Dugo je patila za Draganom, ali je znala da želi da ostane uz njega. Bili su srećni i zaljubljeni.

Proveli su deset dana, uživajući u svakom trenutku. Išli su u šetnje, vožnje brodom, restorane, diskoteke, muzeje… Upoznali su i druge ljude, ali nisu imali oči za nikoga osim za sebe. Bili su nerazdvojni i savršeni jedno za drugo.

Kada je došlo vreme da se vrate kući, bili su tužni i zabrinuti. Nisu znali kako će nastaviti svoju vezu na daljinu, jer su živeli u različitim gradovima i državama. Obećali su jedno drugom da će se često čuti i videti, i da će naći način da budu zajedno.

• “Volim te“.- rekao joj je Dragan na stanici, grleći ju i ljubeći.

• “Volim te, Dragane “- rekla mu je, brišući suze.

• “Videćemo se uskoro, obećavam“ – rekao joj je.

• “Ja se nadam“ – rekla mu je Bilja.

Nakon što su se rastali na stanici,Dragan i Bilja su se vratili u svoje gradove i nastavili sa svojim životima. Međutim, nisu mogli da zaborave jedno drugo i da prestanu da misle o svom putovanju. Svaki dan su se dopisivali, zvali i slali slike i video pozive. Pričali su o svemu i svačemu, delili svoje snove, planove, probleme i radosti. Bili su podrška i uteha jedno drugom. Njihova ljubav je rasla i jačala iz dana u dan.

Međutim, nije bilo lako biti u vezi na daljinu. Oboje su se suočavali sa izazovima i preprekama koje su im otežavale komunikaciju i susrete.Imali su različite rasporede, obaveze i odgovornosti. Nisu imali mnogo vremena ni novca za putovanja. Ponekad su se svađali zbog sitnica, nesporazuma ili ljubomore. Ponekad su se osećali usamljeno, tužno ili nesigurno. Ponekad su sumnjali u svoju vezu i budućnost.

Ali, uprkos svemu, nisu odustajali od svoje ljubavi. Trudili su se da prevaziđu sve teškoće i da održe svoju vezu živom i zdravom. Pravili su kompromise, razumevanje i poverenje. Slavili su svoje uspehe, bodrili se u nevoljama i tešili se u tuzi. Slali su jedno drugom poklone, cveće, čokolade i ljubavne poruke. Planirali su svoje sledeće susrete i zajedničke aktivnosti…

Boban je dobio sjajnu priliku da se zaposli u Biljinom gradu. Nije hteo ništa da joj govori. Samo je došao direktno na njena vrata sa koferom. Pola godine je prošlo od njihovog susreta. Obećao je sebi da se više neće razdvajati.

Otvorila je vrata jel je misila da je dosadna komšinica nešto ima da prigovori. “Dragane“ vrisnula je. I obgrlila ga nogama. Nije stigao ništa da joj objasni. Odmah su otišli u krevet gde su nadoknadili deo propuštenog vremena. Na posletku joj je Dragan ispričao da ostaje zauvek sa njjom i da se više neće razdvajati. Osmesi, poljupci i ljubav se uselila kod njih zauvek.